Pomoc Żywnościowa 2014-2020 - działania towarzyszące

W dniu 26.10.2016 r. w Sali konferencyjnej UG z inicjatywy Zarządu Okręgowego Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej w Przemyślu odbyły się warsztaty kulinarno-dietetyczne w ramach realizowanego Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

Uczestnikami warsztatów byli klienci Programu zakwalifikowani przez pracowników Ośrodka Pomocy Społecznej. W trakcie dwugodzinnego spotkania prowadzonego przez Panią Krystynę Makara Kierownika ZO PKPS i dietetyka uczestnicy mieli możliwość wspólnego przygotowania ciekawych potraw z produktów oferowanych w ramach Programu zarazem ich degustacji. Przygotowane potrawy bardzo wszystkim smakowały.

Ponadto uczestnicy wysłuchali ciekawego wykładu pana Kamila Muzyczki – specjalisty technologii żywienia i bezpieczeństwa żywności na temat prawidłowego żywienia dzieci i dorosłych.

Warsztaty połączono ze szkoleniem z zakresu udzielania pierwszej pomocy. W sposób bardzo interesujący szkolenie przeprowadził Komendant Gminny OSP pan Zbigniew Pudełkiewicz. Uczestnicy mieli możliwość przećwiczenia na manekinach zdobytą wiedzę pod okiem eksperta kilku wariantów udzielania pierwszej pomocy.

Spotkanie przebiegło w miłej atmosferze.

©2022 Zarząd Okręgowy Polski Komitet Pomocy Społecznej w Przemyślu